بافت لطیف و طعم خوش ذاتی میگو در کنار خواص بی نظیر آن، میگو را به یکی از پرطرفدار ترین منابع غذایی تبدیل کرده است. اما سوالی که برای طرفداران میگو پیش می آید این است که تفاوت انواع مختلف میگو در چیست؟ در ادامه، به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
تفاوت اصلی انواع مختلف میگو مثل میگوی ببری، میگوی قهوه ای، میگوی سفید، میگوی سنگی و … بیشتر در طعم و عطر میگو و روش تمیز شدن آنها است. به عنوان مثال میگو های صورتی کوچک هستند و در سالاد و سوشی و … کاربرد دارند و انواع دیگر میگو را میتوان با روش های مختلف طبخ کرد. مثلاً میگوی سفید به لحاظ بافت سفت، طعم شیرین و آسان تمیز شدن، مورد علاقه ی بسیاری از آشپز ها است یا میگوی ببری که در آسیا به وفور یافت میشود، برای انواع روش های بخارپز و کباب کردن و … ایده آل است. روش پاک کردن میگوی خالدار تخصصی تر است چون اگر مراقب نباشیم گوشت لطیف میگو خرد می شود.
تفاوت بین میگوی پرورشی و دریایی تنها در نوع گونه و روش صید آنهاست و بافت گوشت و ارزش غذایی میگوی پرورشی با میگوی دریایی تفاوت چندانی ندارد.
میگو هرچقدر کوچکتر باشد، نسبت به میگو های درشت تر بافت لطیف تری دارد و در نتیجه جویدن و هضم آن برای کودکان و سالمندان راحت تر خواهد بود. اما اختلاف قیمت سایز های مختلف میگو ها به دلیل تفاوت در درصد دور-ریز میگو هنگام پاک کردن آن و نوع نژاد میگو است. که میگو های درشت تر دور-ریز کمتری دارند. به این معنا که درصد کمتری از وزن میگو، هنگام پاک کردن آن، دور ریخته میشوند.
تفاوت میگو با دیگر آبزیان به محیط زیست این جانور مربوط میشود. زیرا میگو اغلب در آب های شور رشد میکند و در مقایسه با ماهی های آبهای شیرین، یُد، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا۳ بیشتری دارد. اما از نظر کیفیت پروتئین با گوشت ماهی، مرغ و گوشت قرمز تفاوتی ندارد.