چرا و چگونه سطح قند خون را متعادل نگه داریم؟

پس از مصرف غذا و هضم آن، انرژیِ حاصل از هضم مواد غذایی به شکل گلوکز در جریان خون آزاد میشود. بنابراین سطح قند خون بالا میرود. سطح بالای قند خون به رگهای خونی، کلیه و اعصاب آسیب می رساند و همچنین با بالا رفتن میزان قند خون، بدن برای از بین بردن گلوکز اضافی موجود در خون، فشار زیادی به کلیه ها وارد میسازد تا با ادرار زیاد، قند خون کاهش یابد. تکرر ادرار ناشی از این فرایند، موجب میشود بدن مقادیر زیادی آب از دست بدهد و این امر موجب خشکی و بریده بریده شدن پوست میشود.

با بالا رفتن قند خون، هورمون انسولین توسط لوزالمعده ترشح و در جریان خون آزاد می گردد تا گلوکز موجود در خون را به انرژی تبدیل کند و میزان قند خون را کاهش دهد. اما اگر سطح انسولین موجود در خون، به طور مرتب در کنار بالا رفتن قند خون افزایش یابد، شاخص های التهابی در خون بالا رفته و  عوارضی مانند خستگی، رنگ پریدگی، گرفتگی عضلات و افسردگی پدیدار میشوند.

در نتیجه میبایست سطح قند خون را در طول روز متعادل نگه داریم. متعادل نگه داشتن قند خون با داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش امکان پذیر است. مواد غذایی با کربوهیدرات بالا و فیبر کم خیلی سریع جذب جریان خون شده و سطح انسولین و قند را به طور همزمان بالا می برند.

مواد غذایی مصرفی میبایست حاوی فیبر، پروتئین و یا چربی های سالم باشد. این مواد با جذب آرام و با ثبات قند به جریان خون، سطح قند خون و انسولین را در حالت نرمال و سالم نگه میدارند.
مواد غذایی حاوی فیبر شامل انواع میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات هستند. به خاطر داشته باشید که بهتر است میوه ها را به صورت کامل مصرف کنید زیرا میوه ها حین آبگیری، حدود ۹۰ درصد فیبر خود را از دست میدهند. برخی فیبر های محلول باقی می مانند اما اکثر فیبر های غیر محلول از بین می روند.
مواد غذایی حاوی پروتئین، لبنیات، حبوبات، آجیل ها و گوشت های کم چرب مثل گوشت ماهی هستند. ماهی قزل آلا و ماهی سالمون، در بین ماهی ها از پروتئین بالایی برخوردارند. پروتئین موجود در ماهی قند خون را متعادل کرده و از بروز دیابت جلوگیری میکند.
منابع چربی سالم یا چربی های غیر اشباع مثل امگا۳ و امگا۶، شامل دانه ها، آجیل ها، زیتون، روغن های گیاهی، آووکادو و ماهی و میگو میباشد. این چربی ها همچنین از انسداد عروق جلوگیری میکنند.

با مصرف مواد غذایی حاوی این موارد، مدت زمان بیشتری سیر میمانید و مدت کوتاهی پس از بالا رفتن سطح قند خون، مجدداً احساس گرسنگی نخواهید داشت.

به عنوان آخرین نکته، آب فراوان بنوشید! نوشیدن آب، احساس گرسنگی کاذب را از بین میبرد و از پرخوری جلوگیری میکند. اگر نوشیدن آب برای شما دشوار است، میتوانید تکه های میوه و لیمو به بطری آب خود اضافه کنید تا طعم بهتری به خود بگیرد.

از دیگر نوشیدنی ها برای کنترل قند خون، مخلوط آب و سرکه ی سیب می باشد. نوشیدن این مخلوط، به ویژه قبل از غذا،  قند خون را کاهش داده و همزمان اشتهای شما را کم میکند و باعث میشود زود تر احساس سیری کنید.

در نهایت، مثل همیشه، با داشتن رژیم غذایی سالم و تحرک کافی، میتوانید قند خون را از خود دور کرده و سالم تر زندگی کنید.

نوشته های مرتبط

۲۰

تیر
دانستنی ها, وبلاگ, وبلاگ

آیا پوستِ ماهی مصرف کنیم یا خیر؟!

همانطور که قطعاً میدانید، ماهی یکی از پرطرفدار ترین منابع پروتئین حیوانی در سرتاسر جهان میباشد. درواقع، تخمین زده میشود که انسان ها سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون تُن از انواع ماهی ها مصرف می نمایند. و این میزان بالای مصرف ماهی دلیلی جز مقوی، خوش خوراک و سالم بودن این ماده غذایی ندارد. اما ممکن است […]

۰۸

تیر
آشپزی, وبلاگ, وبلاگ

پاستای گوجه و تُن ماهی!

اگر به دنبال دستور پخت غذایی سرشار از پروتئین و سبزیجات هستید که مورد پسند تمام افراد خانواده باشد، پاستای گوجه و تُن ماهی بهترین انتخاب است! این غذا، خوشمزه و سرشار از مواد غذایی ارزشمند است. به علاوه، این دستور پخت، دست شما را برای انتخاب هر نوع سبزیجاتی که در یخچال دارید و میخواهید قبل[…]

۳۰

خرداد
دانستنی ها, وبلاگ, وبلاگ

تفاوت میگوها در چیست؟

بافت لطیف و طعم خوش ذاتی میگو در کنار خواص بی نظیر آن، میگو را به یکی از پرطرفدار ترین منابع غذایی تبدیل کرده است. اما سوالی که برای طرفداران میگو پیش می آید این است که تفاوت انواع مختلف میگو در چیست؟ در ادامه، به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت. تفاوت اصلی انواع مختلف میگو مثل[…]